[ad_1]
Güvenlik güçleri, siber suçlarla mücadele için yeni bir çerçeve çizmiş. Artık her şey dijital dünyada dönüyor ve görünüşe göre sokakta tehlike görmektense, Sosyal medya paylaşımlarından terörist ya da bağımlı avlamak daha cazip. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 28 Eylül – 12 Ekim tarihleri arasında 5 bin 18 Sosyal medya hesabını “gözlemlemiş”. Yani, siber devreye takılan herkes, daha fazla dikkat çekmek için kendi profilinde “Siber suçluyum!” yazılı bir tişört giymeye başlamazsa onlar için hiçbir şeyin kolay olmayacağını anlamış.
Bakan Yerlikaya’nın dediklerine göre, bakışlarıyla Sosyal medya paylaşımlarını hedef alan bu siber devriye, gençlerimizi zehirlemeye çalışan sapkın düşüncelere karşı “7/24” nöbet tutacak. Daha doğrusu, bakan “Bu ülkenin gençleri, madde bağımlısı ve Sosyal medya suçlusu olmak arasında bir Seçim yapmak zorunda kalmasın” diyor; ancak bu durumda hangi seçeneğin daha kabul edilebilir olduğu biraz karışık.
Ortaya çıkan verilere bir göz atalım: 2 bin 705 paylaşım asayişle, 1.184 terörle, 383 güvenlikle, 84 siber suçlarla ve 497’si diğer suçlarla ilgiliymiş. Yani sosyal medyada herkes hemen hemen bir suçlu… Bu durumda evde oturan ve #PaçacıkTostu hashtag’inde yemek tarifleri paylaşan birine rastlarsanız, korkmayın; o da muhtemelen içten içe suçlu hissetmekte.
Sonuçta, işsizlik ve enflasyonun zıvanadan çıktığı yerde, biraz siber patırtı fena gitmez; zira beyin fırtınasını sosyal medyada yapmanın bumerang etkisi çok hızlı hissediliyor. “Siber devriyeler 7/24 iz sürüyor” denirken, biz de “gerçek hayatta ne kadar güvenli alan kalmış ki” diye düşünmeden edemiyoruz.
[ad_2]
Bu haber yapay zeka ile kara mizah bir dille oluşturulmuştur. Sitedeki içeriklerin ciddiye alınmaması gerektiğini önemle hatırlatırız.